zaterdag, 2. september 2017 - 19:30

Met 300 kilometer per uur over de landingsbaan

Met 300 kilometer per uur over de landingsbaan
Volkel

Ronkende motoren, glimmende velgen, en gaspedalen die volledig werden ingetrapt. Op vliegbasis Volkel zag het vandaag rood van de Ferrari's. Zo'n 180 kinderen stapten in de wagens voor een ritje over de start- en landingsbaan. Menig snelheidsmeter tikte daarbij 300 kilometer per uur aan.

Vliegbasis Volkel zet zich elk jaar in voor een goed doel en dit jaar is dat stichting Dream4kids. 42 Ferrari's kwamen speciaal voor de clubdag van deze stichting naar Volkel. Het doel: kinderen met een jeugdtrauma, bijvoorbeeld door mishandeling, een onvergetelijke dag bezorgen. Uren vol snelheid, plezier en heel veel vrolijke momenten.

Snel

De 7-jarige Melle is er na vandaag van overtuigd: “Als ik groot ben, wil ik ook zo'n auto.” Een tikkeltje misselijk, maar met een grote lach op haar gezicht stapte zij uit 1 van de snelheidsduivels. “Ik reed 298!” Veel tijd om daar bij stil te staan, was er niet. Achter haar vormde zich al snel een dure file van Ferrari's. Op naar het volgende rondje! 

10e keer

Naast de snelle wagens konden de kinderen zich vergapen aan F-16's en klimmen op een rupsvoertuig. Het was de tiende keer dat er een Ferraridag op vliegbasis Volkel werd georganiseerd. Voor de chauffeurs van de auto's een mooi moment om legaal het gaspedaal volledig in te trappen. Elke Ferraribestuurder doneert ook een bedrag aan de stichting. Met de opbrengst zet Dream4kids zich in om persoonlijke dromen van getraumatiseerde kinderen uit te laten komen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: