maandag, 4. september 2017 - 15:29 Update: 04-09-2017 22:51

Lubach scoort weer miljoenenhit met 'spin-off' Game of Thrones

Lubach scoort weer miljoenenhit met 'spin-off' Game of Thrones
Foto: Arjen Lubach
Hilversum

Het is Arjen Lubach weer gelukt om met een filmpje op YouTube een miljoenenpubliek te trekken. Het YouTube filmpje, met een zogenaamde spin-off van de populaire tv-serie Game of Thrones, is inmiddels al ruim 1,8 miljoen keer bekeken.

'Spin-off'

In het filmpje, dat naar nu blijkt door Lubach op 29 augustus jongstleden online werd geplaatst, wordt de suggestie gewekt dat de spin-off 'Westeros The Series' van de populaire serie Game of Thrones binnenkort verschijnt.

Publiciteitsstunt

In werkelijkheid blijkt het allemaal om een publiciteitsstunt te gaan voor het tv-programma 'Zondag met Lubach' dat vanaf 10 september weer is te zien. Maandag bleek in een tweede filmpje dat de mysterieuze figuur met capuchon een verdwaalde Arjen Lubach is.

Capuchon

In de video die vandaag verscheen, onthult een mysterieus figuur met capuchon zich als Arjen Lubach, onderwijl verzuchtend dat hij vermoedelijk ‘terecht is gekomen in een verkeerde televisieserie’ en dat Zondag met Lubach 10 september terug is bij de VPRO op NPO 3.

Anoniem geplaatst

In de afgelopen maanden produceerden Arjen Lubach en het Zondag met Lubach team de trailer voor de fictieve serie Westeros die zich afspeelt in de moderne tijd, en plaatsten deze vorige week op een anoniem YouTube-account. 

Geruchtenstroom

Binnen een week werd de trailer miljoenen keren bekeken op YouTube en Facebook en verschenen er ronkende artikelen op websites waaronder VICE, Digg, HUMO en The Telegraph. Op internetfora werd de afgelopen dagen druk gediscussieerd over de video en het achterliggende idee.

Het originele filmpje

Het 'onthullings'-filmpje

Categorie:
Provincie: