woensdag, 13. september 2017 - 12:22

Politie doet onderzoek naar overleden vrouw Franeker

Politie doet onderzoek naar overleden vrouw Franeker
Foto: Archief MV
Franeker

De politie is een onderzoek gestart, nadat in een woning in de Jan Reitsmastraat het levenloze lichaam van een vrouw werd aangetroffen. Het gaat om de 31-jarige bewoonster.

Dinsdagmiddag 12 september kwam aan het begin van de middag een melding binnen bij de politie. Een bezoeker van de woning in de Jan Reitsmastraat kreeg geen contact met de bewoners en maakte zich daar zorgen over. Hij alarmeerde de politie. Agenten vonden in de woning het levenloze lichaam van de vrouw. Daarop is direct een onderzoek gestart, waarbij de woning en de directe omgeving werden afgezet.

Vermoedelijk misdrijf

De eerste sporen maken dat de politie sterk rekening houdt met een misdrijf. Het onderzoek richtte zich op dat moment op het vaststellen van de identiteit van het slachtoffer, het achterhalen van de doodsoorzaak en het veiligstellen van sporen. Ook werd een buurtonderzoek gestart.

Zoektocht mannelijke bewoner

De politie is nog steeds op zoek naar de mannelijke bewoner. Hij is tot op heden niet gevonden. De hulp van het publiek is onder andere ingeroepen via burgernet. Het gaat om een 30-jarige slanke, blanke man met blond haar. Mocht u weten waar de man is, bel dan met 112. 

Familierechercheurs

Ook heeft de politie aandacht voor nabestaanden van het slachtoffer. Daarom zijn ook twee familierechercheurs aangesteld. 

Getuigenoproep

De politie roept mensen die informatie hebben die de politie kan helpen in het onderzoek, op contact op te nemen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: