zaterdag, 30. september 2017 - 16:45 Update: 30-09-2017 16:48

Drugs en verboden wapens in beslag genomen na inval clubhuizen Satudarah

Drugs en verboden wapens in beslag genomen na inval clubhuizen Satudarah
Foto: OM/Politie
Apeldoorn/Beverwijk

De politie heeft vrijdagavond en vannacht bij de doorzoekingen van de clubhuizen van motorclub Satudarah in Apeldoorn en Beverwijk drugs en wapens in beslag genomen bij leden van de zogenoemde Outlaw Motorcycle Gang (OMG). Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) zaterdag.

Apeldoorn

'In Apeldoorn legde de politie beslag op administratie, wiet, ruim 4000 euro contant geld en een vlindermes. In het clubhuis zelf zijn wikkels met restanten cocaïne en pepperspray aangetroffen. In het clubhuis stond ook veel sterke drank in strijd met de vergunning', aldus het OM.

Beverwijk

In Beverwijk zijn twee leden van Satudarah aangehouden vanwege overtreding van de Opiumwet. Verder is beslag gelegd op munitie, messen, een boksbeugel, een slagstootwapen, een creditcard mes, wikkels met cocaïne, administratie en telefoons, waaronder tien zogenoemde PGP toestellen. 

Openstaande boetes

Dergelijke toestellen worden vaak in het criminele milieu gebruikt om communicatie af te schermen voor politie en justitie. Er zijn in Beverwijk ook openstaande boetes geïncasseerd tot een bedrag van meer dan 1200 euro en er is beslag gelegd op 1750 euro contant geld.

Bestuurlijke rapportages

Van de acties in Apeldoorn en Beverwijk worden bestuurlijke rapportages opgemaakt voor de burgemeesters van deze gemeenten. De doorzoekingen duurden tot ongeveer 06.00 uur zaterdagochtend.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: