zondag, 1. oktober 2017 - 9:05 Update: 01-10-2017 9:09

Politiehond helpt bij scheiden vechtende groepen

Politiehond helpt bij scheiden vechtende groepen
Foto: Politie
Sneek

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongeman uit Sneek aangehouden op verdenking van mishandeling.

In eerste instantie kwam de politie af op een melding van een vechtpartij in de Westhemstraat in Sneek. Daar aangekomen stond een groep van zo’n 15 jongeren op straat en werd er over en weer geschreeuwd en geslagen. Met behulp van de politiehond konden twee partijen gescheiden worden. Een 25-jarige man uit Sneek wilde aangifte doen van mishandeling. Daarop is de verdachte aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, maar kon onder controle worden gebracht en is ingesloten voor verhoor.

Politiehonden

De politie gebruikt voor haar werk verschillende typen honden. De hond die bij dit incident is ingezet wordt een surveillancehond genoemd. Die zijn er ter ondersteuning van het dagelijkse politiewerk. De surveillancehond is een zogenoemd geweldsmiddel, zoals de wapenstok, pepperspray en het vuurwapen dat ook zijn. De inzet ervan moet altijd in een rapportage vastgelegd worden, zodat getoetst kan worden of het middel rechtmatig is ingezet

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):