zaterdag, 7. oktober 2017 - 17:23 Update: 07-10-2017 17:25

Vrouw door politieagent uit zee gered in Vlissingen

Vrouw door politieagent uit zee gered in Vlissingen
Foto: Archief EHF
Vlissingen

Zaterdagmiddag rond 12.00 uur heeft een politieman in Vlissingen op de Boulevard Bankert een 24-jarige vrouw uit zee gehaald, zo meldt de politie zaterdagmiddag.

Melding

Een voorbijganger meldde dat een vrouw haar jas en schoenen uitdeed en de zee in liep dit terwijl de temperatuur maar 11 graden en de watertemperatuur 14,5 graden was en er op dat moment vanwege de wind hoge golven waren. Twee agenten reden met spoed naar de Boulevard. Kort voor hun aankomst meldde de voorbijganger dat de vrouw inmiddels de zee weer uit kwam. 

Toen de politie arriveerde wees de melder de vrouw aan. Zij liep op het strand, maar rende plotseling de zee weer in richting een voorbij varende loodsboot die de kust op ongeveer 75 meter afstand passeerde.

Reddingsactie

Een van de agenten rende de glooiing af, deed ondertussen zijn politievest en zijn koppel uit en drukte deze bij een omstander op het strand in zijn handen. Daarna sprong hij de zee in om de vrouw terug te halen. 

De golven waren hoog door de harde wind van zee en de stroming. De agent greep de vrouw voordat zij onder water verdween en bracht haar terug naar het strand. De agenten brachten haar met spoed naar het ziekenhuis voor verdere hulp. 

Dank

De politie heeft nadien beide omstanders gebeld voor een terugkoppeling en hen bedankt voor hun alerte reactie. Ook gaat onze dank uit naar de bemanning van de loodsboot die gewacht heeft tot de agent en de vrouw, afkomstig uit Vlissingen, uit het water waren.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: