maandag, 9. oktober 2017 - 17:41 Update: 09-10-2017 17:46

Politie 'speelt' verstoppertje en pakt inbreker op

Politie 'speelt' verstoppertje en pakt inbreker op
Foto: Archief EHF
Wapenveld

Dankzij een truc van de politie is het zondagavond gelukt om in het Gelderse Wapenveld ook een tweede verdachte van een inbraak aan te houden. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Truc

De politie maakte zondagavond jacht op twee verdachten die waren overlopen door de bewoner bij een inbraak in een woning aan de Kwartelweg in Wapenveld. De melding kwam om 21.07 uur bij de meldkamer binnen en om 21.19 uur had de politie al de eerste verdachte te pakken. Een 26-jarige man uit Almere. De tweede verdachte, een 27-jarige inwoner van Lelystad, kon aan het eind van de avond ook worden aangehouden na een truc van de politie.

Bewoner overlopen

De bewoner kwam thuis en zag al direct dat er iets niet klopte. In huis was wat veranderd en er stond een vreemde auto voor de deur. Toen hij naar zijn huis liep werd hij plotseling aan de kant geduwd door twee onbekende personen die het direct op een lopen zette. De bewoner bedacht zich geen moment en belde de politie. Diverse eenheden reden naar de opgegeven locatie en keken naar het tweetal uit.

Bijtwonden hond

Een agent met zijn hond was ook van de partij. Zijn hond had snel een spoor te pakken en trof één van de verdachten in de omgeving van een verzorgingstehuis achter een struik aan. De verdachte liep bijtwonden op en moest voordat hij naar het politiebureau kon worden overgebracht, eerst langs de Eerste Hulp. Vervolgens werd het gebied door diverse eenheden afgezet in de hoop de tweede verdachte ook te kunnen aanhouden.

Auto van de verdachten

Omdat men sterk het vermoeden had dat de tweede verdachte toch nog in het afgesloten gebied zou zitten werd besloten de auto waarmee het tweetal vermoedelijk was gekomen, te laten staan. Alle herkenbare politie zou het gebied verlaten in de hoop dat de tweede verdachte, wanneer hij de indruk had dat alle politie was vertrokken, bij zijn auto zou terugkeren.

'Verstoppertje'

En ja hoor, na amper twee minuten kwam hij bij zijn auto aan. Toen agenten hem wilden aanhouden ging hij er hard rennend vandoor. Hij kon even later alsnog worden ingerekend. Bij het fouilleren van de man werd de sleutel van de auto aangetroffen. In de auto werd ook nog een tas met o.a. inbrekersgereedschap gevonden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: