maandag, 16. oktober 2017 - 12:20 Update: 16-10-2017 16:37

Man lost schot in kasteel in Loenen

Man aangehouden na schietincident in kasteel in Loenen
Foto: Google Maps
Loenen

Een 57-jarige man uit Apeldoorn heeft maandagochtend een schot gelost in Kasteel Ter Horst in Loenen. Gewaarschuwde agenten wisten hem te ontwapenen, waarna hij is aangehouden. Niemand raakte gewond.

Omstreeks 10.45 uur werd de politie gealarmeerd voor een conflict op het adres aan de Hoofdweg. Volgens de eerste informatie zou er iemand gedreigd hebben met een wapen. Toen agenten ter plaatse waren hoorden ze dat er kennelijk een schot gelost werd. In het gebouw waren op dat moment meerder personen aanwezig die in veiligheid konden worden gebracht. Agenten kregen vrij snel contact met de man met het wapen en wisten hem daarna te ontwapenen en aan te houden. De politie heeft het pand afgezet voor onderzoek. Voor de bezoekers is opvang georganiseerd.

Het is op dit moment nog onbekend wat de toedracht is van het incident. In het pand op aanwijzen van de Apeldoorner een geweer aangetroffen en in beslag genomen. De man zit voorlopig vast voor onderzoek. Daaruit zal moeten blijken waarom de man tot zijn daad kwam.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):