donderdag, 19. oktober 2017 - 18:45 Update: 19-10-2017 19:09

Wolf gespot op de Veluwe

Wolf gespot op de Veluwe
Foto: SXC
Arnhem

Op de Veluwe is een wolf gespot.

Dat het echt om een wolf gaat is, op basis van fotomateriaal, bevestigd door experts van Wolven in Nederland en het Lupus Institut in Duitsland. Dit maakt de Provincie Gelderland bekend op de website. Waar de wolf precies gezien is, wil de provincie niet bekendmaken. De provincie start met activiteiten uit het landelijke wolvenplan.

Activiteiten

Op 19 oktober 2017 heeft de provincie terreinbeheerders geïnformeerd en gevraagd naar waarnemingen die bevestigen dat het om een wolf gaat. Bijvoorbeeld in de vorm van sporen, uitwerpselen en beelden op camera’s. Wolven in Nederland meldt het dit jaar voor de derde keer is dat er met zekerheid een wolf is gesignaleerd in Nederland.

De provincie vraag mensen die een wolf hebben waargenomen dit te melden op Wolveninnederland.nl. Het liefst met locatiebeschrijving en ondersteunende foto's.

Wolf

Over de grens in Duisland leven verschillende wolvenroedels. Wolven zijn Europees beschermde dieren. De wolf is een roofdier die zich voornamelijk voedt met wilde hoefdieren maar kan zich ook voeden met vee, en dan vooral schapen en geiten. De kans om een wolf tegen te komen is klein. De provincie adviseert afstand te houden, honden aan de lijn te houden en de wolf met rust te laten.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):