vrijdag, 27. oktober 2017 - 13:09 Update: 27-10-2017 14:38

Schoolgebouw Leerpark Presikhaaf uit voorzorg gesloten

Schoolgebouw Leerpark Presikhaaf uit voorzorg gesloten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Arnhem

Donderdagavond is in Arnhem het gebouw Leerpark Presikhaaf uit voorzorg gesloten. Dit heeft Christelijke Onderwijs Groep (COG) bekendgemaakt.

In het gebouw is voor de vloeren dezelfde constructiewijze toegepast als in de parkeergarage in Eindhoven, die tijdens de bouw gedeeltelijk instortte. De gebruikers, zo'n 500 vmbo- en mbo-leerlingen en personeel zijn ingelicht.

Verkenning

De gemeente Arnhem en COG hebben een verkenning laten uitvoeren naar de constructie van het pand van Leerpark Presikhaaf aan de IJssellaan 89 in Arnhem. De resultaten van dit voorlopige onderzoek, uitgevoerd door de Omgevingsdienst Regio Arnhem, geven aanleiding om op korte termijn een nader onderzoek te laten uitvoeren.

Voorzorg

COG en de gemeente Arnhem hebben nu gezamenlijk besloten het gebouw per direct uit voorzorg te sluiten. Toine Schinkel, lid College van Bestuur van COG: 'Wij zijn genoodzaakt om deze voor leerlingen en medewerkers vervelende beslissing te nemen, maar COG en gemeente Arnhem willen dat de leerlingen, studenten en medewerkers van Leerpark Presikhaaf geen enkel risico lopen.'

Komende dagen wordt het nadere onderzoek uitgevoerd door een gespecialiseerd bureau. De resultaten van het onderzoek worden volgende week verwacht. Het gebouw zal in elk geval tot en met woensdag 1 november gesloten blijven.

Categorie:
Provincie: