zaterdag, 23. december 2017 - 22:17 Update: 24-12-2017 15:43

Massale vechtpartij AZC, 7 aanhoudingen

Gewonden bij massale vechtpartij in AZC in Overloon
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Overloon

Bij een grote vechtpartij op AZC Overloon zijn zaterdagavond diverse mensen gewond geraakt.

Knuppels en steekwapens

Zo'n vijfentwintig tot dertig jonge bewoners gingen zaterdagavond met elkaar op de vuist in het asielzoekerscentrum in Overloon. Bij de vechtpartij werden knuppels en steekwapens gebruikt, zo meldt de politie.

Bij het incident vielen diverse (licht)gewonden. Eén slachtoffer moest naar ziekenhuis voor behandeling. De politie heeft ingegrepen, het was daarna weer rustig. ''We zijn wel nog aanwezig voor onderzoek'', zo meldt een woordvoerder van de politie.

De hulpdiensten rukten groots uit voor de vechtpartij. Er kwamen zeker vier ambulances en tien politieauto's. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen. 

Totaal 7 aanhoudingen

Bij de vechtpartij waren enkele mensen (licht)gewond geraakt. Zij liepen blauwe plekken, schrammen en schaafwonden op. Eén bewoner is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht om daar behandeld te worden. In het ziekenhuis is hij vervolgens aangehouden als betrokkene bij de vechtpartij. Op het terrein van het AZC werden nog zes verdachten aangehouden. Zij variëren in leeftijd tussen de 16 en 18 jaar oud. Allen zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. 

In het centrum wonen zo'n 800 mensen. Het is niet de eerste keer dat de politie moet ingrijpen. In 2014 gingen ook al een grote groep bewoners elkaar te lijf. Een dag later werd een groep van zestig asielzoekers onder politiebegeleiding uit het centrum gehaald.

----------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl automatisch binnenhalen? Gebruik onze RSS-feed (http://www.blikopnieuws.nl/feeds/all/rss.xml)

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: