woensdag, 3. januari 2018 - 21:17 Update: 03-01-2018 21:30

Fietsenzaak moet opgelegde boetes in openingstijdenkwestie betalen

Fietsenzaak moet opgelegde boetes in openingstijdenkwestie betalen
Foto: Archief EHF
Groningen

De eigenaars van een fietsenzaak in het Groningse winkelcentrum Paddepoel moeten van de rechter de door de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren van het winkelcentrum opgelegde boetes betalen. Dat heeft de rechtbank Noord-Nederland woensdag bekendgemaakt.

Verruiming openingstijden

De fietsenzaak, die zelf ook lid is van de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren van  winkelcentrum Paddepoel, heeft zich niet aan de verruiming van de openingstijden gehouden waardoor de fietsenzaak ook op zondag en de donderdagavond open moest zijn. 

Betaling boetes

In die zaak heeft de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren van dat winkelcentrum een winkelier gedagvaard tot onder meer betaling van boetes, omdat die winkelier haar lidmaatschapsverplichtingen niet zou zijn nagekomen. De partijen waren het onder meer oneens of de winkelier zich moet houden aan een verruiming van de openingstijden op de koopavond op de donderdagen, de zaterdagen en de zondagen.

Houden aan verplichtingen

De rechtbank komt tot de conclusie dat de winkelier haar lidmaatschap kon opzeggen, maar niet met onmiddellijke ingang. Opzeggen was wel mogelijk tegen het einde van het jaar volgend op het jaar waarin is opgezegd. Tot dat moment moet de winkelier zich houden aan alle verplichtingen die het lidmaatschap van de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren met zich brengt, óók voor wat betreft de vastgestelde verruiming van de openingstijden. Dat heeft de winkelier niet gedaan, zodat zij boetes heeft opgelopen en deze nu aan de vereniging moet betalen.

Vanaf het moment dat de winkelier rechtsgeldig heeft opgezegd, ligt dat anders. Dan heeft de winkelier de vrijheid om niet mee te doen aan de door de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren aan haar leden opgelegde verruiming van de openingstijden.

----------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de app in de App store (ios) of de Play store (android) .

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl automatisch binnenhalen? Gebruik onze RSS-feed (http://www.blikopnieuws.nl/feeds/all/rss.xml)

Categorie:
Provincie: