vrijdag, 5. januari 2018 - 14:10 Update: 05-01-2018 14:19

Sectie lichaam 21-jarige vrouw Buren wijst op misdrijf

Sectie lichaam 21-jarige vrouw Buren wijst op misdrijf
Foto: Archief EHF
Buren

Uit de sectie op het lichaam van de 21-jarige vrouw, die dood in haar woning in een appartementencomplex aan de Concorde in Buren werd gevonden na een woningbrand, is gebleken dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gebracht. Dit meldt de politie vrijdag.

Ook brandstichting

'Haar identiteit is na sectie op het lichaam woensdagmiddag vastgesteld. Daarbij werd ook duidelijk dat zij door een misdrijf om het leven is gekomen. Er is in de woning ook sprake van brandstichting', aldus de politie.

Misdrijf

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de woningbrand in Buren en de dood van de bewoonster op 1 januari, gaat uit van een misdrijf. Het slachtoffer is de 21-jarige bewoonster. De politie startte op 1 januari een onderzoek na een brand in een appartementencomplex in Buren. 

Forensisch onderzoek in woning

De recherche doet onderzoek in de woning en omgeving van het slachtoffer. Dat forensisch onderzoek richt zich op het verzamelen van aanwijzingen en mogelijke sporen. Daarnaast wordt sinds nieuwjaarsdag gesproken met meerdere mensen zoals familie, vrienden en bekenden van het slachtoffer en buurtbewoners. Rechercheurs breiden deze gesprekken uit met een bredere getuigenoproep zoals via Facebook @POL_Buren.

Getuigen

Rechercheurs van het Team Grootschalig Onderzoek  zoeken contact met getuigen die iets of iemand in de omgeving van de begeleide woonvorm Concorde hebben gezien tussen zondag 31 december 20.00 uur en maandagochtend 1 januari 5.30 uur. Contact met het rechercheteam kan via het algemene nummer 0900-8844. Mailen naar het team: Tgo-ivoorkust.oost-nederland@politie.nl. U kunt zich ook anoniem melden via M op nummer 0800-7000.

----------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de app in de App store (ios) of de Play store (android) .

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl automatisch binnenhalen? Gebruik onze RSS-feed (http://www.blikopnieuws.nl/feeds/all/rss.xml)

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: