donderdag, 18. januari 2018 - 15:36 Update: 18-01-2018 15:36

FIOD neemt grote partij illegale sigaretten in beslag

FIOD neemt grote partij illegale sigaretten in beslag
Foto: FIOD
Tilburg

De FIOD heeft woensdag een 55-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man reed in een gehuurde bestelbus met ruim 1 miljoen illegale sigaretten. De auto was kort voor de aanhouding geladen in een loods in Breda. De FIOD is vervolgens ook de loods in Breda binnengetreden.

In de loods stonden 49 pallets met in totaal ruim 16 miljoen illegale sigaretten. Vermoedelijk waren de sigaretten bestemd voor de Engelse markt. Als de sigaretten op de Nederlandse markt terecht waren gekomen was Nederland circa 4 mln euro aan accijnzen en omzetbelasting misgelopen. Alle sigaretten zijn in beslaggenomen en worden vernietigd.

Accijnsfraude

Criminelen verdienen grote hoeveelheden geld met de productie en het smokkelen van illegale sigaretten. In strafrechtelijke onderzoeken gericht op accijnsfraude ligt de focus op geldstromen en de wijze waarop criminele winsten worden besteed. De komende jaren zal met dezelfde focus gewerkt worden, omdat ook voor accijnsfraude net als voor andere vormen van criminaliteit geldt dat misdaad niet mag lonen!

----------------------------------------------------------------------------------

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Categorie:
Provincie: