dinsdag, 30. januari 2018 - 12:22 Update: 30-01-2018 12:24

Automobilist die zeven voetgangers in Amsterdam aanreed niet vervolgd

Automobilist die zeven voetgangers in Amsterdam aanreed niet vervolgd
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De officier van justitie heeft besloten de automobilist die op zaterdagavond 10 juni 2017 een aanrijding veroorzaakte op het Stationsplein in Amsterdam niet te vervolgen. Zijn zaak zal worden geseponeerd. Bij de aanrijding raakten zeven voetgangers, voornamelijk toeristen, gewond.

Uitgebreid onderzoek door de politie heeft uitgewezen dat er geen opzet in het spel was maar dat de automobilist - een diabetespatiënt - onwel was geworden door een te lage bloedsuikerspiegel. Uit de blaastest die de politie bij de bestuurder had afgenomen bleek dat er geen sprake was van alcohol- of drugsgebruik. Dat bleek ook uit het bloedonderzoek dat het NFI heeft uitgevoerd nadat de politie dat direct na het incident bij de bestuurder had afgenomen. De politie heeft in het onderzoek de ambulancebroeders, de slachtoffers en diverse getuigen gehoord. Ook heeft er een doorzoeking van de woning van de automobilist plaatsgevonden.

Om alle overige scenario’s definitief uit te sluiten is er nog een aanvullend onderzoek gedaan door een medisch deskundige. De conclusie van diens onderzoek onderschrijft de eerdere conclusie dat het ongeluk heeft kunnen gebeuren doordat de bestuurder een te lage bloedsuikerspiegel had en daardoor onwel werd. Een andere oorzaak is hiermee uitgesloten.

Nu uit het onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van opzet en hem geen verwijt kan worden gemaakt, heeft de officier van justitie besloten de automobilist niet te vervolgen en de zaak te seponeren. De betrokkenen zijn inmiddels geïnformeerd over deze beslissing.

-------------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+

Categorie:
Provincie: