zondag, 4. februari 2018 - 9:35 Update: 04-02-2018 9:44

Agent gewond bij vechtpartij feest sporthal in Leek

Agent gewond bij vechtpartij feest sporthal in Leek
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Leek

Een agent is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt door een vuistslag van een vechtersbaas die eerder al iemand anders had mishandeld. Dit meldt de politie zondag.

Feest sporthal

Rond 01.30 uur ontstonden er meerdere vechtpartijen tijdens een feest in de sporthal aan De Schelp in Leek. Hierbij raakte de politieman door een vuistslag in het gezicht gewond. Een 19-jarige jongen uit Grijpskerk wordt verdacht van de mishandeling van de agent. Hij werd aangehouden.

Opstootjes

De avond verliep rustig tot er rond 01.30 uur binnen opstootjes ontstonden. Meerdere politie-eenheden gingen naar Leek. Eenmaal in de hal werd er op meerdere plekken gevochten. Agenten haalden de vechtersbazen uit elkaar. De 19-jarige was al verdachte van een andere mishandeling. Toen hij werd aangesproken door een agent haalde hij uit en gaf de agent een fikse vuistslag in het gezicht. 

Aanhouding verdachte

Vrienden van de 19-jarige wilden zich er mee bemoeien. Er waren meerdere agenten nodig om voor een veilige werkomgeving te zorgen. De verdachte werd aangehouden en naar het cellencomplex in Groningen gebracht. Ondertussen keerde in de hal de rust terug. 

Hersenschudding

De agent moest voor onderzoek naar de dokterspost. Hij liep door de vuistslag een hersenschudding en letsel aan zijn neus op. Hij doet aangifte tegen de 19-jarige. De jongen uit Grijpskerk zit nog vast. de politie doet onderzoek.

-------------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: