dinsdag, 6. februari 2018 - 15:32

Opnieuw bestuursleden Satudarah aangehouden

Tilburg

De politie heeft dinsdag opnieuw een landelijk bestuurslid van de motorclub Satudarah aangehouden. Het gaat om een 40-jarige man uit Tilburg. Hij wordt verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, die zich bezig houdt met afpersing, geweld, wapenbezit, drugshandel en witwassen.

De verdachte  is de landelijk penningmeester van Satudarah. Bij de doorzoeking van zijn woning is beslag gelegd op administratie, telefoons en hesjes van Satudarah, de zogenoemde colours..

Tegelijkertijd is in Tilburg ook een lokale bestuurder van de motorclub aangehouden vanwege witwassen. Hij is de penningmeester van het chapter in Eindhoven.

In september vorig jaar zijn drie landelijke bestuursleden van Satudarah aangehouden. Zij zitten in voorlopige hechtenis. Een van de oprichters van de OMG, de 52-jarige Michel B., is afgelopen weekend in Oostenrijk aangehouden. Een Oostenrijkse rechter liet hem maandag op borgtocht vrij. Na betaling van 30.000 euro mocht hij de overleveringsprocedure in vrijheid afwachten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: