maandag, 19. februari 2018 - 13:57 Update: 19-02-2018 14:07

Identiteit dode in woning blijkt van vermiste man (38) uit Zwolle

Identiteit dode in woning blijkt van vermiste man (38) uit Zwolle
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zwolle

De identiteit van het overleden slachtoffer dat afgelopen weekend door de politie in een woning aan de Van Zuylenware in Zwolle is aangetroffen, is maandag bekendgemaakt door de politie. 'Er is vastgesteld dat het slachtoffer de 38-jarige vermiste man uit Zwolle is', zo meldt de politie maandag.

Onderzoek in woning

De recherche heeft afgelopen weekend onderzoek gedaan naar de identiteit van het aangetroffen slachtoffer in de woning. Dat deel van het onderzoek is afgerond. De recherche is vanaf vrijdagavond 16 februari bezig met onderzoek in de woning. Op zaterdag en zondag werden die activiteiten voortgezet en werden de maatregelen ook zeer zichtbaar voor de omwonenden in de omgeving van de woning. 

Overlast voor omwonenden

Dit heeft geleid tot overlast en mogelijk ook tot onveiligheidsgevoelens. In de loop van de maandagavond of uiterlijk dinsdag zullen een deel van die al te zichtbare maatregelen worden teruggebracht tot alleen de woning zelf. Hierdoor krijgt de straat zijn bedoelde functie weer terug.

Forensisch onderzoek

De politie beseft zich terdege dat er veel ongemak is geweest voor omwonenden. Ook zijn er veel vragen over wat daar nu precies is gebeurd. En dat is een logische gedachte. Het onderzoek bevindt zich nog in een eerste fase. Daarbij is het veelal onduidelijk wat er precies is gebeurd. Die vragen moeten voor een belangrijk deel door uitvoerig forensisch onderzoek worden beantwoord. 

Aanhouding

Dat onderzoek kun je maar één keer goed doen. De eerder aangehouden 40-jarige verdachte zit nog vast en zal dinsdag 20 februari worden voorgeleid voor de rechter-commissaris. 'Eventuele tussentijdse bevindingen en conclusies kunnen nog niet worden gedeeld. Dat zou het strafrechtelijk onderzoek en de belangen voor bijvoorbeeld nabestaanden kunnen schaden', aldus de politie.

Categorie:
Provincie: