dinsdag, 27. februari 2018 - 14:02 Update: 27-02-2018 16:01

Man aangehouden na openbaar maken foto voor mishandeling jonge moeder

Politie maakt foto openbaar van man die jonge moeder mishandelde
Foto: MV
Uden

De politie in Uden pakte dinsdagmiddag even voor 14.00 uur een 22-jarige man uit Uden op voor de ernstige mishandeling van een vrouw in die plaats.

Op dinsdagmiddag 23 januari 2018 liep een moeder met haar 7-jarige dochtertje over de Parallelweg ter hoogte van de balletschool. Op dat moment kwam er een man met een klein hondje aanlopen. De hond kwam op het meisje af en sprong tegen haar op, waarop de vrouw aan de man vroeg of hij zijn hond bij wilde houden.

Geweld

Daarop werd de man zo boos dat hij de moeder meerdere keren tegen het hoofd sloeg in het bijzijn van haar dochtertje. De vrouw werd ook nog door de man getrapt. Uiteindelijk werden de moeder en haar dochtertje opgevangen in de balletschool, waar dezelfde man haar opnieuw aanviel en begon te slaan. De moeder viel daarop op de grond, waar de man haar keel dicht kneep.

Onderzoek

In het onderzoek deed de politie eerder al een getuigenoproep, onder meer via social media. Dat leidde niet tot een aanhouding. De vermoedelijke dader bleek duidelijk op beeld te zijn vastgelegd. Hij kreeg op 20 februari een week de tijd om zich te melden, maar deed dit niet. Daarom werd dinsdagochtend zijn foto naar buiten gebracht.

Namen genoemd

De oproep werd massaal gedeeld op social media en leidde tot tientallen reacties en tips. Er werden meerdere namen genoemd van de mogelijke verdachte en daarop werd verder onderzoek verricht. De politie wist de man uiteindelijk op zijn werk aan te houden. Het slachtoffer is op de hoogte gebracht en de foto van de verdachte is door de politie verwijderd van de website en social media.

Veel tips

Het team is verheugd dat de man zo snel kon worden aangehouden: “Wij zijn heel blij met de vele tips die wij hebben gekregen van mensen uit Uden en omgeving. Het laat opnieuw zien dat social media ons enorm kunnen helpen in de opsporing van verdachten.”

De Udenaar zit vast en wordt verhoord voor verder onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: