woensdag, 11. april 2018 - 13:16 Update: 11-04-2018 16:54

Politie arresteert 2 mannen in onderzoek dode man Friese Heeg

Politie arresteert 2 mannen in onderzoek dode man Friese Heeg
Foto: Archief EHF
Heeg

Woensdagochtend heeft de politie twee mannen, een 28-jarige man uit Leeuwarden en een 52-jarige uit Joure, aangehouden. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

'Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 56-jarige man uit het Friese Heeg. Rechercheurs doen onderzoek naar de rol van de twee verdachten bij de dood van het slachtoffer', aldus de politie.

Dode in woning

Op dinsdag 6 februari troffen agenten het levenloze lichaam aan van de 56-jarige in zijn woning aan de Molefinne in Heeg. De politie startte direct een onderzoek maar uit technisch en tactisch onderzoek bleek niet direct of er sprake was van zelfdoding of dat er sprake was van een misdrijf. Ook sectie door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI)en voorlopig sporenonderzoek gaven nog geen uitsluitsel. 

TGO

Er werd een Team Grootschalige Opsporing  (TGO) opgestart. Een dergelijk team bestaat uit meerdere politiemensen en wordt ingezet bij zwaardere en complexere rechercheonderzoeken. Uit het onderzoek van het TGO blijkt nu dat het 56-jarige slachtoffer vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gebracht. 

Aanhoudingen

Dankzij het onderzoek van de afgelopen weken konden vandaag de twee verdachten worden aangehouden. In het belang van dit onderzoek kunnen we op dit moment nog niet meer informatie delen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):