donderdag, 12. april 2018 - 18:23 Update: 12-04-2018 18:26

Verdachte slaat agent bloedneus bij aanhouding

Verdachte slaat agent bloedneus bij aanhouding
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Almere

Een agent heeft in de nacht van woensdag op donderdag een bloedneus opgelopen bij de aanhouding van een verdachte in Almere. Dit meldt de politie donderdag.

Opvallend rijgedrag

Twee agenten surveilleerden rond 00.15 uur in de Muziekwijk. Op de Pianoweg viel hun oog op een bestelbus. De bestuurder remde een aantal keer, reed door om daarna weer om te keren. De agenten vertrouwden het niet en gaven de bestuurder een stopteken. Hij stopte wel, maar begon gelijk tegen de agenten te schreeuwen. Die probeerden hem te kalmeren. Vervolgens begon hij de agenten te beledigen.

Klappen

Hierop hielden de agenten de bestuurder aan. De bijrijder probeerde de aanhouding tegen te houden waarna ook hij werd aangehouden. De twee verzetten zich tegen de aanhouding waarbij ze de agenten klappen gaven. 

Bloedneus

Die gebruikten vervolgens ook geweld om de mannen onder controle te krijgen. Eén van de agenten bleek een bloedneus te hebben. De twee verdachten, 27 jaar uit Amsterdam en 36 jaar uit Lelystad, zitten vast voor nader onderzoek. De agenten hebben aangifte tegen hen gedaan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):