zaterdag, 14. april 2018 - 21:06 Update: 15-04-2018 12:31

Ernstig ongeval op A15 bij Echteld kost een persoon het leven, andere inzittende raakt zwaargewond

Dode en zwaargewonde bij verkeersongeval A15 Echteld
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Echteld

Zaterdag zijn aan het eind van de middag bij een ernstig verkeersongeval op de A15 ter hoogte van het Gelderse Echteld een dode en een zwaargewonde gevallen. Dit meldt de politie zaterdag.

Eenzijdig

Het betreft een eenzijdig ongeval waarbij een personenauto van de weg is geraakt. 'Hierbij is een inzittende komen te overlijden en een andere inzittende zwaargewond geraakt', aldus de politie. De persoon die is overleden is een 48-jarige vrouw uit Rhenen. Haar 11-jarige kind raakte gewond. Dit meldt Omroep Gelderland zondag. 

Hulpverlening

De hulpverleningsdiensten rukten massaal uit om de slachtoffers te helpen maar voor een van de twee mocht deze hulp echter niet meer baten. Het andere slachtoffer is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Er zaten vier personen in de auto, twee van hen raakten niet gewond.

Vrachtwagen 

Doordat een vrachtwagenchauffeur die achter de auto reed, de rijbaan blokkeerde door met zijn combinatie dwars over de weg te gaan staan, konden hulpdiensten sneller bij de slachtoffers

Politieonderzoek

Vanwege het ongeval werd de rijbaan van de A15 bij Echteld richting Nijmegen tot aan Willem Alexander brug afgesloten. Ook aan de andere kant van de snelweg werd de linkerrijstrook afgesloten vanwege het politieonderzoek dat door de Verkeersongevallenanalyse (Voa) werd uitgevoerd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: