zondag, 29. april 2018 - 9:58 Update: 29-04-2018 17:28

Dode en twee zwaargewonden bij frontale botsing Zeeuwse Hoek

 Dode en 2 zwaar gewonden bij frontale botsing Zeeland
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hoek

In het Zeeuwse Hoek is zaterdagavond een man om het leven gekomen bij een ernstig verkeersongeval. 'Twee anderen raakten bij het verkeersongeval zwaargewond', zo meldt de politie zondag.

Roemeen

Het ernstige verkeersongeval gebeurde op de Hoekseweg (N682), vlakbij het buurtschap de Wulpenbek. Het dodelijke slachtoffer betreft een 19-jarige man uit Roemenië.

Frontale botsing

Het slachtoffer reed zaterdagavond omstreeks 20.35 uur met zijn voertuig vanuit Hoek richting Terneuzen. Ter hoogte van de Wulpenbek botste hij frontaal op een hem tegemoet komende auto. Hierin zaten een 48-jarige man uit Yerseke en een 16-jarig meisje uit Hoek. De Roemeen werd door de klap uit zijn auto geslingerd.

Ter plaatse overleden

Hulpverlening mocht niet meer baten voor de Roemeen, hij is ter plekke overleden. Het voertuig van de tegenligger kwam op de talud van een sloot terecht. De bestuurder zat bekneld in zijn auto en moest met behulp van de brandweer eruit gehaald worden. De man en het meisjes zijn zwaar gewond naar het ziekenhuis is Gent gebracht.

Onderzoek naar oorzaak

Vanwege het ongeval is de weg enige tijd afgesloten. Verkeers ongevallen analisten (Voa) hebben onderzoek gedaan naar de toedracht. De uitkomst hiervan is nog niet bekend.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: