maandag, 30. april 2018 - 14:05 Update: 30-04-2018 14:15

Onderzoek naar vermiste man (26) jachthaven Franeker

Onderzoek naar vermiste man (26) jachthaven Franeker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Franeker

De politie is in een jachthaven in Franeker een onderzoek gestart vanwege een melding van een vermissing van een persoon zondagavond om 18.40 uur. Dit meldt de politie maandag.

Man (26) uit Soest

'Het gaat om de 26-jarige Dénis Heinen uit Soest. Dénis is die in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.00 uur voor het laatst werd gezien. Hij was met een paar vrienden in een zeilboot in de jachthaven aan de Frisia in Franeker', aldus de politie. Daarna is niets meer van hem vernomen. De politie is een onderzoek gestart om te achterhalen wat er is gebeurd. Alle mogelijke opsporingsmiddelen worden ingezet om hem te vinden.

Onderzoek in en op het water

Op dit moment zoekt toezicht te water van de politie in het water rondom de jachthaven en in de boothuizen. Daarnaast houdt de politie een buurtonderzoek en wordt er gekeken of er camera’s aanwezig zijn in de nabije omgeving om beelden op te vragen. Forensisch rechercheurs stellen sporen veilig die zij eventueel  in en rondom de boot  vinden. Het landelijk team onderwater zoekingen ondersteunt de zoekactie.

Familierechercheur

De familie heeft via een familie rechercheur persoonlijk contact met de politie. Alle vragen en zorgen kunnen ze met hem delen. Het signalement van Dénis is een rood vest met capuchon, lichte spijkerbroek met gaten en een zwarte pet. Een slank postuur en kort haar. 

Camerabeelden

Als mensen een camera bij hun huis of bedrijf hebben hangen, vraagt de politie hen naar de beelden van die zaterdag op zondag te kijken. Zien mensen op de beelden iets wat van belang kan zijn voor het onderzoek, bel dan de politie via 0900-8844. Heeft u informatie wat de politie kan helpen in het onderzoek, dan kunt u bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: