woensdag, 2. mei 2018 - 17:38 Update: 02-05-2018 20:21

Zoon overleden man (84) aangehouden

Zoon hield overlijden vader (84) in Nuenen verborgen
Foto: Archief EHF
Nuenen

De recherche heeft woensdag de 51-jarige zoon opgepakt van de 84-jarige man die afgelopen zondagmiddag dood werd aangetroffen in zijn woning in Nuenen. Dit meldt de politie woensdag.

Verborgen

De zoon zou de afgelopen weken meerdere keren in de woning van zijn vader aan de Bernhardstraat zijn geweest. De politie gaat ervan uit dat de bewoner op dat moment al overleden was. De zoon is niet opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van de man. Hij is aangehouden omdat hij het overlijden van zijn vader verborgen heeft gehouden. Waarom hij dat precies zou hebben gedaan is nog niet duidelijk. Hij zit vast en wordt verhoord.

Bewoner

De politie ging zondagmiddag het appartement binnen na meldingen van bezorgde buurtbewoners. Zij hadden de man al enkele weken niet gezien en zagen vliegen op de ramen. In de woning troffen de agenten het stoffelijk overschot van een man aan. Door de staat waarin het lichaam verkeerde was het zeer lastig om met zekerheid vast te stellen dat het om de 84-jarige bewoner ging. De politie gaat daar intussen wel vanuit.

Doodsoorzaak

Er is sectie op het lichaam van de man verricht. Tijdens dit onderzoek zijn er geen aanwijzingen voor een misdrijf gevonden. De politie gaat er op dit moment vanuit dat er geen anderen betrokken zijn geweest bij de dood van de bewoner. Er wordt nog wel toxicologisch onderzoek gedaan door het NFI. De uitslag van dit onderzoek laat vermoedelijk enkele maanden op zich wachten. De recherche is nog volop bezig met het onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: