dinsdag, 8. mei 2018 - 17:22 Update: 08-05-2018 17:30

Arrestaties in onderzoek vuurwerkbommen pastor Syrische kerk Enschede

Arrestaties in onderzoek vuurwerkbommen pastor Syrische kerk Enschede
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Enschede

De politie heeft maandag in het onderzoek naar de vuurwerkbommen, die begin 2016 bij de woning van een pastor van de Syrisch orthodoxe kerk in Enschede geplaatst werden, twee nieuwe arrestaties verricht. Dit meldt de politie dinsdag.

Betrokkenheid

De twee zitten nog vast. Het gaat om een 36-jarige inwoner van Vroomshoop en een 37-jarige inwoner van Hengelo. De twee mannen, die op maandag 7 mei werden aangehouden, worden verdacht van betrokkenheid bij het plaatsen van de vuurwerkbom op 3 februari 2016. De derde man, een 20-jarige inwoner van Sibculo, werd heengezonden maar blijft nog wel verdachte. Hij werd al op woensdag 2 mei jl. aangehouden.

Vuurwerkbommen

Op 18 januari 2016 werd bij het huis van de pastor voor de eerste keer een vuurwerkbom via de brievenbus naar binnen gegooid. Hierbij waren in ieder geval twee personen betrokken. Op 3 februari van datzelfde jaar werd een tweede vuurwerkbom bij de voordeur geplaatst. Ook hierbij werden twee personen vastgelegd op bewakingsbeelden. De opvallende sjaal van één van deze mannen werd in de nabijheid van de woning teruggevonden. Bij beide incidenten bleven de bewoners, die op dat moment thuis waren, gelukkig wel ongedeerd.

Tips

De incidenten werden zowel regionaal als landelijk behandeld in de opsporingsprogramma’s Onder de Loep (RTV Oost) en Opsporing Verzocht. Hierbij werden de bewakingsbeelden met de verdachten getoond en vragen gesteld over de verloren sjaal en een auto die door een getuige werd gezien in de omgeving. Dit leverde tientallen tips op.

Onderzoek gaat verder

Het rechercheteam gaat verder met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit. Mensen die nog tips hebben worden verzocht zich te melden via de gratis tiplijn van de politie; 0800-6070. Mensen die een vertrouwelijk gesprek met een rechercheur willen kunnen contact opnemen met telefoonnummer 079-3458999.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: