zondag, 13. mei 2018 - 20:48 Update: 14-05-2018 10:33

Straten in Groningen en Drenthe onder water door noodweer

Straten in Groningen en Drenthe onder water door noodweer
Foto: Archief EHF
Winschoten

In de provincies Groningen en Drenthe staan straten blank door het eerder aangekondigde noodweer.

In onder meer Winschoten, Blijham en Veendam heeft de brandweer de handen vol vanwege de wateroverlast.. Oorzaak van de ondergelopen straten zijn de al eerder door het KNMI voorspelde heftige buien die vanavond in het noorden en noordoosten vallen. Op sommige plekken zijn straten veranderd in een meer. De straten zijn niet alleen ondergelopen, auto's staan tot aan de deuren in het water.

Ook Drenthe heeft last van wateroverlast. Op Twitter laat Frank weten dat in Assen na één wolkbreuk niet alleen de straat blank staat, maar dat het water in de wc en de wasbak ook omhoog komt.
Frank‏ @Frank161185 2 u2 uur geleden: 'Het is toch ook niet te geloven! 1 wolkbreuk en de volledige straat staat blank, water komt omhoog in wc en wasbak enz!' @Gemeente_Assen.

Bij attractiepark Drouwenerzand in de Drentse gemeente Borger-Odoorn stonden automobilisten tot hun knieën in het water.

Ook wordt er op Twitter melding gemaakt van ondergelopen straten in Eext, Borger, Gasselte, Emmen, Erica en Gieten. In Drenthe is lokaal al 64 mm neerslag gevallen, zo meldt gezinsbode.nl. Ter vergelijking: een normale maandsom neerslag in mei in Nederland is 61 mm.  De buien trekken naar het westen tot noordwesten. Vooral Noord-Friesland en de Wadden kunnen zich dus opmaken voor onweer en lokaal veel regen.

Categorie:
Provincie: