maandag, 14. mei 2018 - 18:12 Update: 14-05-2018 18:13

Politie onderzoekt brandstichting in woning Lobith

Politie onderzoekt brandstichting in woning Lobith
Foto: Archief FBF
Lobith

De politie is een onderzoek gestart naar een woningbrand aan de Chrysantstraat in Lobith waarbij uit de eerste bevindingen blijkt dat de brand is aangestoken. Dit meldt de politie maandag.

Woning leeg

In de nacht van vrijdag op zaterdagnacht 12 mei kregen hulpdiensten rond 00.50 uur de melding van een uitslaande woningbrand. Gelukkig was er niemand in de woning aanwezig. De brandweer kreeg de brand snel onder controle. Uit het eerste onderzoek van de brandweer en de politie blijkt dat er sprake is van brandstichting.

Gevaar voor omwonenden

De politie neemt de zaak hoog op. Het betrof een rijtjeswoning waardoor er direct gevaar voor omwonenden bestond. Er is daarom een onderzoek gestart. De politie heeft sporenonderzoek in de woning gedaan en al met diverse getuigen gesproken. Volgens een aantal getuigen zouden er twee personen zijn weggerend na de brand waaronder een jongen met ontbloot bovenlichaam. De politie komt graag in contact met getuigen of mensen die meer informatie hebben over de daders en/of het motief en die nog niet met de politie hebben gesproken.

Belemmering

De brand zorgde voor een grote toeloop van omstanders. Twee personen belemmerden de werkzaamheden van de politie. Een 32-jarige vrouw uit Lobith werd hiervoor aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Een 23-jarige man uit Lobith werd korte tijd apart gezet om af te koelen en werd daarna weer vrijgelaten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: