woensdag, 23. mei 2018 - 9:28 Update: 23-05-2018 10:18

Felle brand legt deel opleidingsinstituut Ede in de as

Felle brand legt deel opleidingsinstituut Ede in de as
Foto: MV
Ede

Het pand van opleidingsinstituut ROVC in Ede is in de nacht van dinsdag op woensdag door een felle brand grotendeels in de as gelegd.

De v lammen sloegen tientalllen meters hoog uit het dak. Er kwam daarbij veel rook vrij, waarna er een NL-Alert werd verstuurd aan de bewoners van de wijken Rietkampen, Maandereng en Ede-Zuid met het advies ramen en deuren te sluiten. De brand werd rond 23.00 uur gemeld en rond 04.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Dit meldt onder meer Omroep Gelderland woensdag.

De brandweer moest het vuur van buitenaf bestrijden. Het was te gevaarlijk om het pand te betreden. De brandweer heeft geen gevaarlijke concentraties aan stoffen gemeten. De schade aan het gebouw is enorm.

De lessen aan het opleidingsinstituut ROVC aan de Galvanisstraat gaan woensdag niet door, zo meldt het instituut op de website. ROVC geeft trainingen en opleidingen aan technisch personeel. 

Het is de tweede grote brand in enkele dagen tijd in Ede. Zondagmorgen brak er brand uit op de Fultonstraat in Ede. In dat pand, waar een garagebedrijf gevestigd was, bleek ook een hennepkwekerij te zitten.  

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: