woensdag, 23. mei 2018 - 18:29 Update: 23-05-2018 18:32

Politie onderzoekt twee zedenincidenten in Azaleapark Zwolle

Politie onderzoekt twee zedenincidenten in Azaleapark Zwolle
Foto: Politie
Zwolle

In Zwolle zijn de afgelopen maand twee jongetjes in de basisschoolleeftijd gedwongen tot onzedelijke handelingen. 'Deze incidenten vonden allebei plaats in het Azaleapark in Zwolle', zo meldt de politie woensdag.

'Jongen'

'Op maandag 16 april 2018 is er voor het eerst melding gedaan. De tweede melding is van afgelopen vrijdag, 18 mei. De jongetjes spreken allebei over een jongen als dader', aldus de politie.

Sporen veiliggesteld

De politie is meteen een onderzoek gestart. Rechercheurs hebben sporen veiliggesteld, onder andere met een speurhond. De jongetjes zijn verhoord door gespecialiseerde zeden-rechercheurs. Op dit moment is het nog te vroeg om te kunnen bepalen of er een verband is tussen beide incidenten. De politie heeft de hoogste prioriteit gegeven om de dader of daders zo snel mogelijk op te sporen. In het park wordt al enige tijd extra gesurveilleerd. We vragen iedereen om waakzaam en alert te zijn. Bij verdachte situaties kunt u 112 bellen.

Informatie

Daarnaast zijn we op zoek naar informatie. Heeft u vrijdagmiddag 18 mei tussen 15.00 en 16.00 uur iets opvallends gezien in of rond het Azaleapark? Volgens het slachtoffer is de dader die vrijdag via de Assendorperstraat in de richting van het centrum weggelopen. Daarnaast wil de politie graag meer informatie over het eerste incident. Heeft u op maandag16 april in de middag iets gezien wat hiermee te maken kan hebben gehad neem contact op via 0900-8844 of sociale media.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: