zaterdag, 2. juni 2018 - 21:01 Update: 03-06-2018 15:44

Agenten in ziekenhuis door lekkende vaten

Agenten onwel door vaten met gevaarlijke stoffen in bos
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
De Wijk

In een bosgebied aan de Heerenweg in De Wijk zijn vanmiddag vier agenten gewond geraakt na het aantreffen van enkele tientallen vaten met gevaarlijke stoffen bij een bestelbusje.

In de eerste melding werd gesproken een busje dat in brand zou staan maar dat bleek niet te kloppen. Uit een aantal vaten kwam witte damp, dat eerst werd aangezien voor brandrook.

Vier agenten zijn met ademhalingsklachten voor observatie naar het ziekenhuis gebracht. De klachten over prikkende ogen waar de politie eerder melding van deed bleken van de agenten afkomstig en niet van omwonenden. Daarna is de waarschuwing om ramen en deuren gesloten te houden ingetrokken.

De gedumpte vaten met vermoedelijk drugsafval en het busje zijn zaterdagavond weggehaald voor nader onderzoek. Ook is de grond eromheen afgegraven. Het gebied is inmiddels weer toegankelijk voor het publiek. Milieuspecialisten, forensisch en tactisch rechercheurs doen onderzoek naar de herkomst van het afval en het busje. Ook wordt onderzoek verricht naar de twee mannen die gistermiddag in de buurt van het busje zijn gezien en sindsdien voortvluchtig zijn. Naar aanleiding van de Burgernetmelding over de twee mannen kreeg de politie circa tien tips van mogelijke getuigen. We zijn blij met deze hulp van het publiek. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Burgernet

In de buurt van het busje zijn twee mannen gezien die in de richting van De Wijk gingen.  De politie is op zoek naar deze mannen. Hiervoor is een Burgernetmelding uitgedaan. Het signalement luidt twee getinte mannen, waarvan een modder op zijn kleding heeft. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: