vrijdag, 8. juni 2018 - 13:13 Update: 08-06-2018 13:31

Man krijgt 20 jaar celstraf voor moord op zwangere vrouw

Man krijgt 20 jaar celstraf voor moord op zwangere vrouw
Foto: Archief EHF
Enschede/Almelo

Donderdag is een 49-jarige man uit Enschede door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot 20 jaar celstraf voor de moord op een zwangere vrouw uit diezelfde stad. 'De man en vrouw hadden een seksuele relatie', zo meldt de rechtbank in Almelo.

Buitenechtelijke relatie verbergen

De man vermoordde de vrouw om zijn buitenechtelijke relatie te verbergen en haar zwangerschap te stoppen. Hij wilde niet dat zij een kind van hem kreeg. Achteraf bleek dat de man niet de vader was van het embryo. Hij moet aan de nabestaanden een schadevergoeding betalen van 5.500 euro.

Buitensporig geweld

De moord ging gepaard met buitensporig geweld, door verstikking en door het slachtoffer meer dan 40 keer op haar hoofd te slaan met een zwaar voorwerp. Een ander scenario dan dat hij haar om het leven heeft gebracht is niet aannemelijk geworden en is daarom ook uitgesloten. De man had een motief voor zijn daad en hij is de enige die de vrouw op 26 augustus 2017 nog in leven gezien heeft.

OM eiste 18 jaar celstraf

De rechtbank oordeelt dat een langere gevangenisstraf rechtvaardig is omdat hij de vrouw op een uiterst berekende en lafhartige manier om het leven bracht terwijl ze in de kracht van haar leven was en hij wist dat zij zwanger was. De officier van justitie eiste 18 jaar gevangenisstraf.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):