maandag, 11. juni 2018 - 13:30 Update: 11-06-2018 14:01

Chaos op A12: vrachtwagen schiet door middenberm

Chaos op A12: vrachtwagen schiet door middenberm
Foto: MV - Archief
Arnhem

Vanwege een ongeval met meerdere vrachtwagens is de A12 richting Arnhem dicht tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg.

Volgens Rijkswaterstaat kan het wel tot 20.00 uur duren voordat dat weggedeelte weer wordt vrijgegeven. Het ongeval ontstond doordat een vrachtwagen richting Utrecht door de vangrail schoot en aan de andere kant van de weg terechtkwam en daar op twee andere vrachtwagens botste, die richting Duitsland reden. 

Een van de chauffeurs kwam bekneld te zitten (de chauffeur van de wagen die als eerste geraakt werd)  en raakte zwaargewond. Hij was nog wel aanspreekbaar, aldus een politiewoordvoerder. De andere twee chauffeurs raakten lichtgewond. Dit meldt Omroep Gelderland. Door het ongeval vormen zich lange files. Automobilisten wordt aangeraden een omleiding te volgen via de A50, de A15 en de A325, maar ook daar is het druk.

De andere kant op zijn twee van de drie rijstroken dicht. Dit vanwege de hulpdiensten die de ruimte moeten krijgen. Een traumaheli, ambulances, brandweer, politie en weginspecteurs van Rijkswaterstaat zijn naar de A12 gegaan. 

Een aannemer haalt de vangrail eruit zodat het ingesloten verkeer in de richting van Utrecht er langs kan, zegt Rijkswaterstaat.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: