vrijdag, 15. juni 2018 - 19:46

OM haalt ook gegevens tapgesprekken journalist uit dossier

OM haalt ook gegevens tapgesprekken journalist uit dossier
Den Bosch

In het onderzoek naar het lek bij de burgemeestersbenoeming van ’s-Hertogenbosch heeft de Rijksrecherche onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant onderzoek gedaan. Vorige week bracht het OM naar buiten dat daarbij de printgegevens van de telefoon van een journalist van het Brabants Dagblad zijn opgevraagd en later liet het OM weten dat er ook gesprekken waren opgenomen van de verdachte met de journalist.

Het OM hecht groot belang aan vrije nieuwsgaring. Daarbij hoort dat journalisten in vrijheid hun werk moeten kunnen doen.

Na een nader verzoek van het Brabants Dagblad heeft het OM Oost-Brabant besloten de tapgespreken van de verdachte met de journalist uit het strafdossier te halen. Eerder liet het OM al weten dat de telefoongegevens van de journalist uit het dossier zouden worden verwijderd. Op basis van het geactualiseerde dossier worden nieuwe afwegingen in de zaak gemaakt. Hierdoor speelt de discussie rondom de bronbescherming van de journalist voor het OM in dit dossier geen rol meer.

Categorie:
Provincie: