zaterdag, 23. juni 2018 - 9:26 Update: 23-06-2018 13:36

Landelijk protest luchtvaartgroei

Landelijk protest luchtvaartgroei
Foto: Bon
Landelijk protest luchtvaartgroei
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Schiphol

Zaterdag slaan bewonersgroepen en milieu-organisaties de handen ineen om een stop op de luchtvaartgroei te eisen. In zes steden rondom de luchthavens gaan omwonenden, politici en vele anderen tijdens de landelijke protestdag samen de straat op.

Het landelijke protest wordt georganiseerd door Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart (LBBL) en Greenpeace. Het is voor het eerst dat omwonenden van de zes grote luchthavens en milieuorganisaties de krachten bundelen tegen de luchtvaartgroei.

De uitzonderingspositie van de luchtvaart leidt tot steeds meer vluchten, grotere vliegvelden en extreem lage ticketprijzen. De CO2-uitstoot van de luchtvaart blijft maar groeien terwijl de rest van Nederland de schouders zet onder de strijd tegen klimaatverandering. De deelnemers van het protest kijken niet langer stilzwijgend toe hoe luchthavens als rupsjes-nooit-genoeg blijven groeien. Gezamenlijk roepen ze de overheid op om de groei van luchtvaart te stoppen en te investeren in duurzame alternatieven.

Er zijn protesten in Amsterdam, Eelde, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Zwolle. Op iedere locatie begint het om 13:00 en wordt er op een creatieve manier een rood sein gegeven aan de luchtvaart, met als boodschap: stop de luchtvaartgroei. Aan bezoekers wordt daarom gevraagd om rode kleding te dragen of een rood attribuut mee te nemen.

Meer informatie, namen van sprekers en het actuele programma is per locatie te vinden op stopluchtvaartgroei.nl Hier kan men zich ook aanmelden voor het protest en zo op de hoogte gehouden worden van het programma.

Categorie:
Provincie: