vrijdag, 6. juli 2018 - 8:09 Update: 06-07-2018 8:10

ANWB verwacht drukte door vakantieverkeer

ANWB  verwachte drukte door vakantieverkeer
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie

Door de start van de zomervakantie zal het komend weekend op veel Europese wegen erg druk worden, waarschuwt de ANWB. Vrijdagmiddag 6 juli sluiten in ons land de scholen in de regio zuid en begint voor een miljoen mensen de vakantie. Ook in het noorden van Duitsland en in België gaan het weekeinde scholen en bedrijven voor een aantal weken dicht. Vakantiegangers die van plan zijn het weekeinde te vertrekken moeten beslist rekening houden met files.

Prognose België

In België verwacht de ANWB dit weekeinde eveneens veel verkeer. Vanwege het mooie zomerweer staan er files op de wegen richting de kust. Bezoekers onderweg naar het muziekfestival Torhout/Werchter kunnen op de route Antwerpen- Brussel voor files zorgen. De ANWB waarschuwt vakantiegangers die van plan zijn via de E25 Luik-Arlon of E411 Namen-Luxemburg naar het zuiden te rijden voor files door wegwerkzaamheden. Op de E25 moet het verkeer tussen Werbomont en Baraque de Fraiture het stellen met één rijstrook.  

Prognose Duitsland

In Duitsland wordt het zaterdag druk op de wegen in het noorden en zuiden van het land.

De knelpunten zijn:

  • A1 en A7 bij Bremen en Hamburg
  • A3 tussen Arnhem en Oberhausen en van Frankfurt tot Neurenberg
  • A5 tussen Karlsruhe en Bazel
  • A7 van Würzburg tot aan Ulm
  • A8 Stuttgart - München-Salzburg

De vele wegwerkzaamheden zullen het vakantieverkeer ook dit jaar weer parten spelen. In het hele land wordt er op meer dan 400 plaatsen aan de weg gewerkt, ook op populaire vakantieroutes.

Prognose Frankrijk

In Frankrijk valt de drukte vooralsnog mee. Wel kan het zaterdag vastlopen op de A7 Lyon-Orange, de A9 Orange-Spaanse grens en de A10 Parijs-Orleans.

Prognose Oostenrijk

In Oostenrijk wordt het dringen op de A10/A11 van Salzburg via Villach naar Slovenië. Daar zijn de Tauern- en Karawankentunnel de belangrijkste knelpunten.

Prognose Zwitserland

In Zwitserland vormt de St. Gotthardtunnel (A2) de belangrijkste flessenhals. De wachttijd kan daar oplopen tot 2 uur. 

Categorie:
Provincie: