zaterdag, 7. juli 2018 - 15:16

Passagier (61) ernstig gewond na noodstop stadsbus Almere

Passagier (61) ernstig gewond na noodstop stadsbus Almere
Foto: Archief EHF
Almere

Afgelopen donderdagmiddag is in Almere op het Wim Kanplein een passagier in een stadsbus ernstig gewond geraakt. Dit meldt de politie.

'De buschauffeur moest een noodstop maken toen twee meisjes met de fiets de busbaan overstaken. Een vrouw in de bus klapte tegen het dashboard aan. Het tactisch Verkeersteam heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden', aldus de politie.

Busbaan

Rond 16.20 uur reed de stadsbus over de busbaan. Ter hoogte van het Wim Kanplein stond het verkeerslicht op groen en kon de bus de kruising oversteken. Op dat moment staken er plotseling twee meisje op een fiets de busbaan over waardoor de buschauffeur een noodstop moest maken. 

Hoofd tegen dashboard

Een 61-jarige vrouw uit Almere die in de bus stond te wachten op de volgende halte klapte daardoor met haar hoofd tegen het dashboard. De vrouw liep hoofdletsel op en is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. Haar gezondheidstoestand is op dit moment als kritiek te omschrijven.

Onderzoek

Het tactisch Verkeersteam doet onderzoek naar dit ongeval en roept de twee meisjes op zich te melden. Ook vraagt het team om getuigen van dit verkeersongeval contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: