woensdag, 18. juli 2018 - 19:20

Politie houdt twee voortvluchtigen aan

Politie houdt twee voortvluchtigen aan
Foto: Politie
Den Haag

Het EVA-team van de eenheid Den Haag wist dinsdag 17 en woensdag 18 juli twee voortvluchtigen aan te houden. Beiden hebben nog een gevangenisstraf open staan.

Afgelopen dinsdag hielden agenten van het EVA-team in Zoetermeer een 56-jarige man aan. De man werd in 2009 en 2011 door de rechtbank in Den Haag in hoger beroep veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van in totaal 10.000 euro. Eerder al had de man straffen uitgezeten in deze zaken voor diefstal en poging tot moord. De daarbij opgelegde schadevergoeding had hij nog niet betaald. Het onderzoek leidde naar een woning in Zoetermeer. Daar werd de man dinsdagmiddag aangehouden. Hij moet als dwangmaatregel nog 61 dagen gevangenisstraf uitzitten waarna de schadevergoeding nog steeds betaald dient te worden.

Amsterdam

Woensdag 18 juli hield het EVA-team een 28-jarige man aan die eveneens nog een gevangenisstraf heeft open staan. Hij werd in Amsterdam aangehouden en heeft nog een gevangenisstraf van 60 dagen open staan. De man werd in 2016 veroordeeld voor diefstal door middel van bedreiging. Hij moet alsnog zijn straf uitzitten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: