donderdag, 9. augustus 2018 - 8:10 Update: 09-08-2018 12:38

Twee doden en zeven gewonden bij brand in woning in Drachten

Doden en gewonden bij brand in woning in Drachten
Foto: fbf
Drachten

Bij de brand in een woning aan de Handwerkerszijde in Drachten zijn donderdagochtend twee mensen om het leven gekomen. Volgens buurtbewoners zou het gaan om een moeder en een zoon.

Zeven anderen werden door ambulances naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk en ook de identiteit van twee dodelijke slachtoffers is nog niet vastgesteld, aldus de politie.

De politie heeft na het sein ‘brandmeester’ plaats delict gemaakt van de woning en de directe omgeving. Dit betekent dat niemand het afgezette gebied mag betreden. Agenten zorgen voor de bewaking. In de loop van de dag gaat forensische opsporing starten met onderzoek naar de oorzaak van de brand. Voordat ze daar mee kunnen starten, zal eerst moeten worden onderzocht of het pand veilig kan worden betreden. Als dat niet het geval is, dan moeten extra maatregelen worden getroffen.

Naast het onderzoek naar de oorzaak gaat de politie ook de identiteit vaststellen van de twee dodelijke slachtoffers. De verwachting is dat aan het einde van de middag daar nadere mededelingen over gedaan kunnen worden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: