maandag, 27. augustus 2018 - 16:01 Update: 27-08-2018 16:20

Man (26) veroordeeld voor bedreigende e-mails aan politici

Man (26) veroordeeld voor bedreigende e-mails aan politici
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zutphen/Warnsveld

Maandag heeft de rechtbank in Zutphen een 26-jarige man uit Warnsveld veroordeeld voor het bedreigen van enkele politici per e-mail. 'Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 120 dagen opgelegd', zo laat de rechtbank maandag weten.

E-mails

De man stuurde tussen augustus 2017 en oktober 2017 e-mails met bedreigende teksten naar de e-mailadressen van deze politici. De politici verklaarden zich ook bedreigd te hebben gevoeld. De rechtbank vindt bedreiging met een terroristisch misdrijf niet bewezen. De teksten van de man waren niet zodanig dat sprake was van het ‘dwingen van de overheid’

Verminderd toerekeningsvatbaar

De psychiater adviseert om de man verminderd toerekeningsvatbaar te verklaren vanwege een aantal stoornissen. De rechtbank houdt hier rekening mee bij de strafbepaling. Voor de voorwaardelijke straf geldt een proeftijd van 3 jaar. 

Voorwaarden

De man moet zich in deze periode aan een aantal bijzondere voorwaarden houden. Zo moet hij eerst meewerken aan een klinische behandeling. Daarna wacht een ambulante behandeling. Verder moet hij verblijven in een instelling voor begeleid wonen.


 

 

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):