woensdag, 12. september 2018 - 16:54 Update: 12-09-2018 17:02

Politie Oost-Nederland ontslaat twee medewerkers

Politie Oost-Nederland ontslaat twee medewerkers
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Arnhem

De leiding van de politie Oost Nederland heeft twee medewerkers uit de eenheid ontslagen vanwege ernstig plichtsverzuim. Dit heeft de politie woensdagmiddag bekendgemaakt.

Urenverantwoording

Een van de twee medewerkers werd ervan verdacht dat hij bewust zijn urenverantwoording verkeerd heeft vastgelegd in het registratiesysteem. Een onderzoek van de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten bevestigde dit, waarna de politieleiding besloot om hem te ontslaan. Hij was al sinds december 2017 buiten functie gesteld.

Nog een medewerker ontslagen

Bijna gelijktijdig werd nog een politiemedewerker in Oost-Nederland ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. Deze medewerker werd ervan verdacht dat hij regels met betrekking tot ziekteverzuim heeft overtreden en dat hij valse declaraties heeft ingediend. 

Privécontacten 

Uit een onderzoek van de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten bleek dat hiervan inderdaad sprake was. Daarnaast kwam uit het onderzoek dat hij privécontacten onderhield met mensen waarvan de politie vindt dat ze een risico vormen voor de integriteit. Deze feiten waren voor de leiding reden om de collega te ontslaan. Hij was al sinds maart 2017 buiten functie gesteld.

De twee zaken hebben geen verband met elkaar en de medewerkers waren werkzaam in verschillende basisteams.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: