donderdag, 27. september 2018 - 15:45 Update: 27-09-2018 16:18

Man (55) aangehouden na dodelijke explosie drugslab in Arnhemse woning

Man (55) aangehouden na dodelijke explosie drugslab in Arnhemse woning
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Arnhem

De politie heeft in het onderzoek naar de explosie in een woning aan de Daphnestraat in Arnhem eind juli van dit jaar afgelopen dinsdag een 55-jarige man aangehouden. 'De verdachte was ten tijde van de explosie in het appartement en raakte zelf zwaargewond', zo laat de politie donderdag weten.

Betrokkenheid

'Vanwege de ernst van zijn verwondingen en het feit dat hij geen vast adres heeft, bleef zijn identiteit lange tijd onbekend, maar inmiddels is de man aanspreekbaar en bleek uit onderzoek dat er genoeg verdenkingen waren om hem aan te houden voor betrokkenheid bij de explosie', aldus de politie.

Twee doden

Op maandagavond 30 juli ging het helemaal mis aan de Daphnestraat. Bij een explosie in een appartement raakten drie personen ernstig gewond. Twee van hen werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar zij later overleden. De derde persoon vluchtte.

Zoektocht

Dezelfde avond startte de politie een grootschalige zoektocht naar de derde persoon. Daarbij werden een helikopter, een boot en speurhonden ingezet en de hulp van burgers ingeroepen. In de vroege ochtend van dinsdag 31 juli werd een zwaargewonde man gevonden aan de Brabantweg.

Identiteit

Deze derde man werd naar het ziekenhuis vervoerd en was door de ernst van zijn verwondingen lange tijd niet aanspreekbaar. Dat maakte het in dit onderzoek extra lastig om de identiteit van de man te achterhalen. Omdat hij ook geen vast adres heeft, duurde het relatief lang om zijn gegevens te achterhalen.

Onderzoek

Ondertussen ging het onderzoek naar de explosie volop door. In de woning werd een drugslaboratorium gevonden, waarbij gebruik werd gemaakt van allerlei chemische stoffen die zeer licht ontvlambaar zijn. Uit veiligheidsoverwegingen voor de omwonenden en agenten en rechercheurs werd de buurt rondom het appartement tijdelijk bewaakt door een speciale bewakingseenheid van de politie.

Rol

Een team van rechercheurs deed onderzoek, wat uiteindelijk leidde tot de aanhouding van de verdachte afgelopen dinsdag. Onderzocht wordt wat zijn rol is bij de explosie die twee doden tot gevolg had en of hij betrokken was bij de productie van harddrugs.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):