vrijdag, 5. oktober 2018 - 8:33

Gratis drinkwater voor reizigers NS

drinkwater, station, ns, herbuikbare, fles
Foto: NS
Utrecht

NS wil op alle stations in Nederland gratis drinkwater aanbieden aan OV-reizigers. Daarom start NS met de aanleg van drinkwatertappunten op 200 stations in Nederland. Voor het eind van 2019 komt hiermee 90% van alle treinreizigers in Nederland op zijn of haar reis langs een watertappunt. NS investeert ruim 3 miljoen euro om de watertappunten te realiseren en de komende 10 jaar te laten onderhouden.

Roger van Boxtel, president-directeur van NS: “Onze droom is dat in de toekomst alle stations voorzien zijn van een watertappunt, zodat reizigers op elk station gratis drinkwater kunnen tappen. We zetten een eerste stap op 200 stations waar we dit zelf kunnen realiseren. We voelen ons verantwoordelijk om op deze stations de eerste stap te zetten. We hopen dat onze partners, zoals gemeenten en drinkwaterbedrijven, ons helpen. Als we willen, kunnen we dit samen voor alle stations in Nederland realiseren.” Het eerste watertappunt komt nog voor het einde van de maand op het voorplein van station Alkmaar te staan, NS werkt hiervoor samen met het Noord-Hollandse drinkwaterbedrijf PWN.

Met dit initiatief wil NS het drinken van kraanwater verder stimuleren en daarmee ook direct bijdragen aan het verminderen van zwerfafval. Carola Wijdoogen, directeur Duurzaam Ondernemen van NS, vertelt: “Wij merken dat de vraag naar gratis kraanwater om eigen flesjes te vullen toeneemt. Wij spelen hier graag op in want het drinken van kraanwater is gezond én milieuvriendelijk. Met de drinkwaterpunten hopen we het aantal plastic flessen dat bij het afval belandt te verminderen. We investeren in gratis drinkwater omdat we geloven dat dit Nederland en onze reizigers helpt om bewust te kiezen voor het OV en nog duurzamer te reizen. Als we hierdoor minder flesjes water verkopen op het station, dan is dat zo. Het faciliteren van een gezonde en duurzame levensstijl vinden wij belangrijker.”

Categorie:
Provincie:
Tag(s):