woensdag, 31. oktober 2018 - 8:37 Update: 31-10-2018 9:36

Flinke brand in binnenstad Deventer, vijf personen naar ziekenhuis

Flinke brand in binnenstad Deventer
Foto: Archief FBF.nl
Deventer

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft in Deventer in de overdekte winkelpassage tussen de Lange Bisschopsstraat en de Stromarkt een flinke brand gewoed.

De forse brand in de Proosdij Passage ontstond rond 02.30 uur,. De brandweer rukte met groot materieel uit en kon de brand snel blussen. Dit meldt Veiligheidsregio IJsselland.

Doordat de voordeuren van een aantal appartementen in de passage zelf zitten en de doorgang 's nachts aan één kant is afgesloten met een rolluik, ontstond er een gevaarlijke situatie, zo weet de Stentor. Sommige bewoners raakten gevangen tussen rolluik en de brand. om aan de vlammen te ontsnappen besloot een persoon uit het raam te springen. De rest wist zich ook in veiligheid te brengen.

In verband met de rook zijn bij de brand woningen ontruimd. Het gaat onder meer om vier appartementen boven de passage. VIer personen die rook hebben ingeademd zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Een vijfde persoon is naar het ziekenhuis gebracht met beenletsel. Vanwege de rookschade kunnen de bewoners voorlopig nog niet terug. 

De brandweer is op dit moment bezig met nacontrole en ventileren van woningen.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):