maandag, 12. november 2018 - 19:56 Update: 12-11-2018 20:02

Witwasonderzoek levert 18 dure auto's en oldtimers, 2 chalets en hotel op

Witwasonderzoek levert 18 dure auto's en oldtimers, 2 chalets en hotel op
Foto: Archief EHF
Velp

Maandagochtend nam de politie achttien exclusieve auto’s en oldtimers, twee chalets en een Duits hotel in beslag in een groot witwasonderzoek. 'Een 42-jarige man uit Velp werd maandagochtend 12 november aangehouden op verdenking van witwassen, samen met drie andere verdachten', zo meldt de politie maandag.

Doorzoekingen

Daarnaast zijn er op diverse plaatsen in Gelderland, Zuid-Holland en Duitsland doorzoekingen gedaan en bezittingen in beslag genomen. De politie kwam de man op het spoor nadat het meerdere mensen was opgevallen dat hij nogal dure bezittingen had. Omdat de man geen werk had en onlangs ook geen loterij had gewonnen, was niet te verklaren hoe hij de auto’s en het hotel had kunnen betalen. 

Financiële recherche

De recherche is samen met de financiële recherche een onderzoek begonnen naar de man en zijn bezit. Een 45-jarige man en een 31-jarige uit Brummen en een 41-jarige vrouw uit Zevenaar zijn maandag ook aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het witwassen.

Katvangers

Om zijn illegale activiteiten te verbergen maakte de verdachte vermoedelijk gebruik van zogenaamde katvangers. Een katvanger is iemand die één of meer voertuigen of bedrijven op zijn naam heeft staan, terwijl hij of zij geen eigenaar of houder is van het desbetreffende voertuig of bedrijf. Het doel: de werkelijke eigenaar of houder te verbergen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):