zondag, 2. december 2018 - 16:44

Politie achtervolgt dronken automobilist

Vlissingen

Agenten zagen zondagmorgenrond 5.00 uur dat een bestuurder door het rode verkeerslicht reed op de kruising van de Koudekerkseweg met de Badhuisstraat in Vlissingen. De agenten gaven hem een stopteken, waaraan hij niet voldeed. Hierdoor ontstond een achtervolging, waarbij de politieauto het zwaailicht en de sirene gebruikten. Andere politie-eenheden snelden te hulp. Tijdens de achtervolging werden binnen de bebouwde kom snelheden gehaald van honderd kilometer per uur. Op de Nieuwe Vlissingseweg reed de man 140 kilometer per uur, waar 70 de maximum snelheid is.

Ademanalyse

Na een lange achtervolging kon de auto op de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg tot stoppen worden gedwongen. Hierbij ontstond een kleine botsing tussen de vluchtauto en een politieauto. De 22-jarige bestuurder uit Middelburg werd aangehouden en voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Uit een ademanalyse bleek dat hij teveel alcohol had gedronken, namelijk 765 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij wordt zondag verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ziekenhuis

Bij het verzetten van een politieauto reed een agent per ongeluk over de voet van een 17-jarige passagiere uit Middelburg. Om een juiste diagnose te stellen, werd de jonge vrouw door de agenten naar het ziekenhuis gebracht. Haar voet bleek niet gebroken, waarna ze naar huis werd gebracht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: