woensdag, 13. februari 2019 - 10:18 Update: 13-02-2019 13:57

'Zwaar vuurwerk afgestoken bij hotel Real Madrid-spelers'

'Zwaar vuurwerk afgestoken bij hotel Real Madrid-spelers'
Foto: Archief EHF
Amsterdam

In de nacht van dinsdag op woensdag is bij het Okura Hotel aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam, waar de selectie van Real Madrid overnacht, twee keer zwaar vuurwerk afgestoken. Dat hebben meerdere omwonenden aan de lokale tv-zender AT5 laten weten.

Vermoederlijk is de harde kern van Ajax verantwoordelijk voor het afsteken van het vuurwerk. De politie heeft vier personen aangehouden. Volgens buurtbewoners werd er afgelopen twee keer zwaar vuurwerk afgestoken. Een keer om 02.00 uur en een keer om 03.30 uur. Het afsteken ging gepaard met zware knallen. 

Over de eerse serie knallen zegt een omwonende tegen AT5: 'Er werden zeker twintig zware vuurwerkbommen afgestoken. Ik kon zien dat de lichten van veel hotelkamers aangingen. Actie geslaagd! Ik ben wel erg voor Ajax, dus moest er wel om lachen. Dit is anders nooit.' Van de tweede serie zijn verschillende video's gemaakt. Daarop is te zien dat er vuurpijlen richting het hotel werden geschoten, aldus de lokale zender. 

Vanavond speelt Ajax in de Johan Cruijff Arena tegen Real Madrid.  De politie heeft bevestigd dat er vannacht vuurwerk is afgestoken en dat daarvoor vier personen zijn aangehouden. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: