zondag, 31. maart 2019 - 21:17 Update: 31-03-2019 21:52

Ex-PVV'er en raadslid Den Haag, Arnoud van Doorn, interim-directeur Haga Lyceum

ex-pvv'er, raadslid, den haag, arnoud van doorn, interim-directeur, islam
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Ex-PVV'er en raadslid in Den Haag, Arnoud van Doorn, wordt aangesteld als interim-directeur van he Cornelis Haga Lyceum in Amsterdam.

Van Doorn wordt aangesteld als 'bruggenbouwer', zo heeft het bestuur van de islamitische middelbare school in Nieuw-West laat weten. Dit schrijft onder meer de NOS zondag. De school kwam deze maand in opsprak nadat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) had gezegd dat leerlingen van de Islamitische school worden beïnvloed door leraren die contact onderhouden met terroristen.

De school schrijft in haar persbericht: 

Na alle commotie rondom het Cornelius Haga Lyceum heeft het bestuur ingezien dat er een bruggenbouwer ingezet moet worden. Na intern overleg is besloten om de heer van Doorn te benoemen als interim-directeur van het Cornelius Haga Lyceum. Vanwege de ervaring in het publieke domein acht het bestuur de heer van Doorn de juiste kandidaat voor deze taak.

Bekeerd tot de islam

Van Doorn was lid van de PVV, maar werd eind 2011 uit de partij gezet. In 2012 bekeerde hij zich tot de islam en sloot zich aan bij de islamitische Partij van de Eenheid. Momenteel is hij fractievoorzitter van die partij in de gemeenteraad van Den Haag.

Af en toe in opspraak 

Arnoud van Doorn kwam in de afgelpen jaren een aantal keren in opspraak. In 2013 bekende hij dat hj geheime raadstukken had doorgespeeld aan het AD. I 2014 kreeg hij een boete voor verboden wapenbezit en de  verkoop van softdrugs aan jongeren. Ook verdedigde hij terreurgroep IS, maar nam daar later weer afstand van.