zondag, 28. april 2019 - 13:52 Update: 28-04-2019 14:02

Vluchtende automobilist rijdt agent omver in Maastricht

agent-politie-donker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Maastricht

Een agent is in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een achtervolging door een automobilist omver gereden en gewond geraakt. 'De automobilist werd na enkele waarschuwingsschoten door de politie aangehouden', zo meldt de politie zondag.

Controle

Het was rond 03.45 uur toen de politie de verdachte wilde controleren bij het Koningin Emmaplein in Maastricht. Hij ging er vandoor en er ontspon zich een achtervolging door Maastricht. Die leidde onder meer langs de Malbergsingel naar de Schepelruwe. Hier werd de agent omver gereden door de verdachte. Er moesten waarschuwingsschoten aan te pas komen om de verdachte zijn vluchtpoging te laten staken. De man kon door de politie worden aangehouden. 

Poging doodslag

De verdachte, een 31-jarige man uit Maastricht, wordt onder meer poging doodslag ten laste gelegd. Het onderzoek tegen hem loopt. De agent werd naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek na medisch onderzoek dat hij verschillende kneuzingen heeft opgelopen, onder meer aan ribben en heup. De verdachte zit vast in afwachting van voorgeleiding aan de rechter-commissaris.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: