zaterdag, 3. augustus 2019 - 14:29 Update: 03-08-2019 14:58

Politie Amsterdam houdt de groep Kinderbevrijdingsfront scherp in de gaten tijdens de Pride

politie, groep, kinderbevrijdingsfront, pedofielen, pride
Foto: fbf archief
Amsterdam

De politie in Amsterdam houdt zaterdag scherp in de gaten dat de groep Kinderbevrijdingsfront niet de orde verstoort tijdens de Amsterdam Pride en de Canal Parade.

Dit laat een woordvoerder van de gemeente Amsterdam weten in antwoord op vragen van de Telegraaf . Dit meldt de krant zaterdag.  De krant berichtte al eerder dat de pedofielenvereniging Kinderbevrijdingsfront plannen had om te gaan flyeren bij de Pride Walk en de Canal Pride. 

Het Kinderbevrijdingsfront wil dat ook pedofielen mee kunnen doen aan de Amsterdam Pride en voert daarvoor campagne. Vorige week zaterdag flyerde een man bij de ingang van het Vondelpark. Hij werd door de beveiliging verwijderd en overgedragen aan de politie, die de flyers in beslag nam, omdat omstanders heftig reageerden.

Een woordvoerder van Pride heeft aan de krant laten weten dat de organisatie is benaderd, maar dat Pride 'geen woorden vuil wil maken'  aan het Kinderbevrijdingsfront. 'Ze zijn geen onderdeel van Pride Amsterdam. Wij willen onze naam niet hiermee geassocieerd zien. Dit hoort niet bij ons.'

Het beoogde doel van het flyeren tijdens de Canal Parade was om aandacht te vragen voor de rechten van pedofielen. De club meent dat de Pride ook open moet staan voor mensen die op kinderen vallen.